Hej på er alla igen. Ragnhild här. Jag blev ju pensionär första veckan i oktober men gästspelar lite då och då. Nu kommer jag att vara vikarie för Ruben hela november medan han är ute och reser. Istället för mig när jag har gått i pension kommer Amin som ni ser här på bilden vara här. Varmt Välkommen Amin, det känns verkligen bra att det är du som kommit till oss. Och extra roligt att vi nu jobbar ihop hela november.

Han har vikariat ett år framåt medan Sara är barnledig. Grattis Sara till lilla Vera som föddes för några veckor sen.

God morgon, vi fortsätter även denna terminen med färsk fisk till våra luncher de flesta fiskdagar. Den kommer från Hälsöfisk och levereras direkt till vårt kök. /Ragnhild

Nu är vi på plats och vi packar varor till goda middagar flera gånger i veckan. Känns verkligen roligt att se barn, föräldrar och personalen komma tillbaka efter semestern. Vi smider planer på middagar och inpirerar varandra Joel och jag. Sara är nu hemma och väntar bebisen i lugn och ro utan tunga lyft och springa runt hela dagarna. Vi fortsätter att beställa färsk fisk från Hälsöfisk som vi har avtal med. Det kom mycket fina varor därifrån innan stängningen. Välkomna tillbaka allihopa, vi ses runt borden alla goa barn, hälsningar från Ragnhild

Vi i köket skulle vilja tacka alla underbara barn och föräldrar och personal för denna terminen och önska er alla en härlig semester !

Till hösten kommer Joel tillbaka till köket då Sara går på föräldraledigt.

Kram på er alla önskar Sara och Ragnhild

Hej på er allihopa. Nu har vi haft ett litet uppehåll med inlägg. Dagarna går så fort och det kommer varor och lagas massor av mat varje vecka. Vi har haft Stora Barnens Önskemiddag som är lika roligt varje år. De önskar sig så härliga rätter. Vi fick ihop det och alla var glada inte minst vi i köket. Vi har de bästa matgästerna. Nu laddar vi mot Midsommarlunch tisdag den 19 juni. Trevlig Helg önskar vi er alla familjerna, vikarier och alla som arbetar hos oss. Ragnhild

AteljenS

En lustfylld upplevelse där vi förtrollasav bubblornas magi. Vi blåser bubblor och fångar dem på papper och delar upplevelsen och glädjen med varandra.

Det går inte att ta miste på barnens och pedagogernas engagemang när det gäller det här projektet. Alla går all in och har så kul på vägen.

Viljan har två förskolor som engagerat drivs av Vesnas Birkedahl i enskild regi. Vårt framgångsrecept är modiga, ansvarstagande och nytänkande pedagoger som vill utvecklas, för på Viljan växer både vuxna och barn!

Till hösten startar vi upp med en ny organisation där vi arbetar med ute-pedagoger samt mindre barn- och personalgrupper.  Vill du också arbeta i en hållbar organisation med ett hela-dagen-perspektiv, där kvalitet och kontinuitet går hand i hand för att skapa trygghet och arbetsglädje för stora och små?

Nu är påsken förbi och vi är superladdade inför våren.

Vi började veckan med att göra våran hemmagjorda müsli och hela gården luktade kaka när den var i ugnen.

I müslin har vi havregryn, rågflingor, kokos, solroskärnor,pumpafrön, apelsin, honung, rapsolja och kardemumma.

När vi sedan har rostat den i ugnen så toppar vi med ekologiska tranbär och ekologiska aprikoser.

Idag fick vi återbesök av den japanska forskaren Aiko Oshiro som studerar det svenska förskolesystemet. När hon var hos oss i höstas var fokus på friskolesystemet och nu var hon intresserad av hur övergång från förskola till förskoleklass går till.

Men vi hann också med #pressatläge, förskoleupproret, maxtaxan, barn med npf, lågaffektivt bemötande, mina debattartiklar men ocksåViljan 2.0, mitt poddavsnitt och hur vi vill förändra vår organisation för att möta framtidens utmaningar.