Välkomna! Matbilen har vart här.

Av: 
Köket

Idag den 20 augusti kom den första stora matleveransen för hösten.

Det är min första arbetsdag efter 5 veckors semester. Man kunde ju tro att det känns tråkigt att börja jobba igen men så är det inte. Efter många år med köksjobb så är det jätteroligt ännu. Att planera vad alla era barn och vår personal skall få äta och några dagar få se deras miner och höra glada tillrop det förgyller varje arbetsdag. Ledorden för Restaurang Viljan är god, nyttig, varierad mat som ger matglädje. Det är också viktigt att alla i huset skall känna lust och glädje att gå till vår matsal och välja bland de olika alternativen på buffébordet. Matsalen anpassas efter årstider, högtider och våra fester.

Vi har buffé till frukost, lunch och mellanmål.

När barnen hämtar mat vid bordet börjar vi med grönsakerna. Varma och kalla i olika former. De skall ha olika färger och stå uppställda i en lockande färgkombination. Sen kommer köttet eller fisken och sist sås. Men ofta har vi också andra lite överraskande tillbehör som skall ge barnen lust att prova på nya saker.

Vi försöker anpassa oss efter årstider och att maten är nylagad i huset är självklart för oss. Vi använder i stort sett allt från grunden lagat och massor av våra varor är ekologiska eller krav, mer om detta framöver.

Ni skall snart få matsedeln här. Skall bara kolla in vad de har för gott på gång från vår leveratör Servera. Fråga gärna personalen eller kom till mig och fråga.

Så känn er välkoma hit. Vi hörs snart igen.