Nu puttrar rödbetorna i grytan

Av: 
Köket

Idag är det fredag, veckan har gått fort. Denna veckan märks det att de nyinskolade barnen har börjat äta. Trevligt att ni nya föräldrar är med och ser hur det går till runt matsituationen. Välkomna till bords! Kul när alla snart är på plats.

Idag på morgonen har det varit en  härlig frukost. Barnen äter som bara den. " Vi behöver mer flingor, mer pålägg... kan jag få min kanel i yougurten"  Härligt att se att de startar upp bra frukostvanor här på Viljan. Vi har gröt i olika modeller och yougurt med många tillbehör. Vad som severas beror på vad vi har för middagsmat. Om det är en utflykt på gång under dagen eller liknande. Men de äter ALLT.

Idag skall jag göra mer hemgjord musli, en stor sats för den är populär.

Till lunch skall vi idag ha fisk i ugn med en potatiskaka och nykokta rödbetor på vårt buffébord.  Plus lite mer grönsaker som vanligt.

Passar också på att lägga in nästa vecka matsedel. På måndag: pasta med baconsås, tisdag: hemgjord kycklingsoppa, gjord på kycklinglårfilé, onsdag: Revbensspjäll, stekta i ugnen som barnen brukar älska, torsdag: Fisk med palsternack och dill sås, fredag blir det korv Stroganoff på Viljanvis :-) Ni ser också matsedel som vanligt under menyfliken här på hemsidan. Ha en riktigt go helg, vi hörs igen nästa vecka.

/Ragnhild