Gröttider på Viljan

Av: 
Köket

Idag är det torsdag och alla Viljanbarnen har ätit risgrynsgröt till frukost. Roligt att höra..."Det är gröt idag!!!!" och se deras blickar när de får en hel långpanna risgrynsgröt på buffébordet. Och att det finns fler långpannor varma i ugnen. Fast det är gröt ungefär 3 dagar i veckan är det mycket populärt.

Vi brukar ha havregryn oftast, manna gryn och risgryn däremellan. Och så yougurt. Skall också börja med rågflingegröt snart på prov. Då startar vi med ett par skålar och någon annan gröt bredvid så att barnen kan välja.

Till lunch idag skall de få fisk med vit sås med paprika i olika färger, tomat och dill i, lite i höstens färger. Fisken MSC märkt Hokifilé  = ett bra miljöalternativ. Härpå bilden börjar såsen bli klar. ( OBS att det finns flera bilder)Vi provsmakar selleri och äter tomater innan säsongen tar slut. Till detta äter vi fullkornspasta som barnen tycker mycket om.

När varubilen kom nyss så upptäckte jag att det kommit hagel i en stor hög utanför dörren, måste bara ta in en stor rostfri skål till barnen. Alla ville känna och se. De såg att haglen var jämt runda små kulor, fast det inte var vinter...

Varorna kommer från vår leverantör Servera. Vi får varor på måndag och torsdagar. Denna gång kom det bland annat fint fläskkött till grytan nästa vecka. Vi köper in bra svensk kött, putsar det noga så att barnen vet att det alltid är helt ok att bara ta för sig utan tråkiga överaskningar i såsen. Jag har själv gamla minnen från bamba som inte är så kul. Det skall era barn aldrig få med maten på Viljan. Ha en bra dag på era jobb, vi hörs snart igen/Ragnhild