Fläsk-köttsgryta speciale
2012-09-28
Av:
Köket
Grytan i onsdags gick hem hos barnen. Den gjordes på fin skinkstek. En favorit i repris, vi har den kanske 1-2 ggr per termin. Tänkte berätta lite vad jag hade i såsen.
Fräs hackad gul lök, bacon bitar, äpplebitar men paprikapulver, curry, tomatpuré i smör och rapsolja. Lägg sen i krossad ananas.Strö över lite mjöl. Späd med lite buljong och matlagningsgrädde. Salta och peppra. Medan detta står och puttrar till sig så bryner jag köttet i fina bitar. Lägg sen i dem i såsen och det småkoka tills köttet är helt mört. Som tillbehör är det gott med cocos, russin, bananskivor och gurkstavar. Vi hade också lite rostade solrosfrön.
Taggar
- Ateljen (34)
- Ateljén (1)
- Restaurang Viljan (140)
- Vesnas blogg (71)
Arkiv
- oktober 2020 (1)
- november 2018 (1)
- augusti 2018 (2)
- juli 2018 (1)
- juni 2018 (2)
- maj 2018 (1)
- april 2018 (2)
- mars 2018 (4)
- februari 2018 (2)
- januari 2018 (2)