Juletid

Av: 
Köket

Nu närmar vi oss jul även när det gäller maten och köket.

Vi har firat lucia och jag vill passa på att tacka för den fina julklappen från er föräldrar och barn..

Personalen har haft en kväll med julmys. Det var en kväll med god mat, många skratt och mycket julstämning. Tack all personal i huset för allt trevligt vi haft ihop under året. Det är alltid roligt att gå till jobbet och röja runt och veta att ni finns i närheten. Och se er och barnen genom fönstret. Och se hur ni äter upp nästan allt varje dag, fast jag lagar till mer och mer mat :-)

Idag har vi haft jul lunch till barnen. Blandat julbord och en liten efterrätt. Se bild.  I år valde personalen att äta i två sittningar, det kändes bra även för köket. Att kunna lägga upp maten för buffé servering blev bra.

Vi har haft risgrynsgröt nyss och kokade lite extra för att kunna göra en risgrynspudding till mellanmål, det var poppis. Naturligtvis hade vi eko ägg i, bara det bästa vill vi ha på Viljan. En hel låda eko morötter har vi ätit upp de senaste veckorna, de är faktiskt extra goda. Se bilder.

Nu håller vi på att förbereda för starten på Viljan på Hälleberget/Björkås. Vi utrustar köket och planerar matförråd mm. Det skall bli roligt att jobba ihop med er också, välkomna direkt efter nyår hela personalen som skall jobba där. Extra välkommen är förstås Sara som kommer att jobba ihop med mig här och även i det nya köket där. Ni kan se henne på en bild här när vi var på matmässa ihop tidigare i höst. Hur vi jobbar med båda förskolorna skall ni få läsa om här snart.

Vi vill önska Er ALLA en riktigt GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR!

Julkramar från Ragnhild och min praktikant Hannah

ps. Blir ni bjudna på nåt extra gott så be gärna om receptet och ge det till mig :-) ds