Hälleberget är igång

Av: 
Köket

Nu har Hälleberget börjat äta. Vi började med köttfärssås igår och kyckling idag och hoppas att det är några rätter som de nya barnen där känner igen. och tycker att det kan vara bra att starta med.

Sara och jag håller på att fylla upp skåpen där med allt de kan behöva. Även Sara själv har fått fina lyxiga jobbarkläder i olika rosa nyanser och svarta byxor. Bra köksskor, förkläden, mössa mm. Kul att vi inte behöver vara exakt lika. Här i vårt kök på Viljan har vi rött, svart och vitt på nästan allt i köket. Rött ger energi och är snyggt ihop med det rostfria. Kan vara väl så viktigt för kreaktiviteten att man blir glad åt att gå in i köket varje dag. Får åka upp till Hälleberget snart och se hur allt ser ut och ta kort hit till sidan.

Jag lägger in några bilder från denna veckan. Laxen är norsk och kommer från havet utanför Ålesund. Den var fantastisk mjuk, välsmakande och gick verkligen hem hos barnen. Kryddan ovanpå är med citron och chili som den haft på sig sedan eftermiddagen innan i kylen. Ihop med lite olja. Köpte hel filé med skinn. Tog bort det och fixade barnstorlek på bitarna. Trevligare vid bordet att slippa skinn på tallriken. Vi har haft ruccola som lite provsmakningsgrönsak. Vi har ätit upp 15 kg kravmorötter den här veckan + 6 kg tomater, 4 kg gurka, 15 kg potatis och 25 liter citronsås. Självklart med rivet citronskal och saft från mogna citroner och lite gurkmeja för att få mer gul färg. Riktigt smör och lite ekologisk matgrädde. Eftersom laxen steks i ugnen på papper så blir det inte mycket fett trots såsen.

Idag har magarna fått 14 kg kycklingfilé med 15 liter champinjon och löksås. Barnen äter nästan ALLT. Tillsammans med era goda middagar hemma vill vi ge dem god omväxlande mat. Nu är de kommande veckornas mat i mitt huvud. Känner nästan hur måndagens kommande broccollisoppa skall smaka. Den kommer med på önskemål av husets matgäster :-) Nu skall vi ses vad de skall få till...

Varsågod här får ni se hur det har sett ut i köket vecka 3, trevlig helg önskar Ragnhild