En vecka med klös

Av: 
Köket

Nu är det fredag och veckan har haft klös kan man säga, en sån vecka då man fått bekänna färg och ha humöret på topp.

Diskmaskinen stannade... inte kul men vi hade varmvatten :-) Så det fixade sig trots att tiden gick lite för fort. Det har inte varit några problem alls med den sen vi startade upp Viljan så den fick väl lov att vara lite trött ett par dagar. Den har ju jobbat på bra i flera år nu. Sen kom en vänlig serviceman och bytte ut nåt med datastyrningen och vi kunde njuta av ljudet av vår diskmaskin igen.

Vi har trots detta ätit mat och blivit mätta. Fisksoppan gick hem liksom den helstekta kotlettraden, ni kan se en provportion här hur en sån tallrik såg ut.

Jag fortsätter här att visa upp lite av våra råvaror mm, denna gång är det en flaska ketchup... Inte kul eller hur. Jo om vi nu serverar ketchup kanske 2 ggr i månaden då är det gott att den är ekologisk, utan färgämnen och riktigt god. Vi har det till pytt i panna och köttsås och jaaaa kanske nåt mer. Men det är inte ofta.

Vad vi däremot använder mer är olja, olivolja och rapsolja. Det bryner vi maten med i ugnen tex och när vi steker på stekbordet så är det olja + riktigt smör blandat.

Idag har jag hälsat en ny praktikant välkommen han heter Fredrik och kommer att vara här några dagar i veckan under våren. Han gillar matlagning och recept så nu skall vi byta grejer med varandra.

Trevlig helg till er och alla härliga barn Vi har :-)

/Ragnhild