Viljanmat vad är det?

Av: 
Köket

Hej alla läsare av bloggen, nu är jag Ragnhild tillbaka efter 6 veckors semester. En sommar med många goda inspirerande middagar på bra matställen och matglädje hemma i trädgården. Så är det, för jag har inte ätit inomhus mer än en handfull gånger denna sommar. Jag har lyckan att ha en härlig altan med tak, hängande jordgubbar och massor av blommor. En trädgård med många krukor med goda kryddor och ett växthus med många sorters grönsaker. Så visst är man ett riktigt matfreak.....haha. Har även besökt flera gårdsbutiker och fyllt på middagsförråden hemma. Detta gör att man blir sugen på att laga riktigt god mat här på jobbet också, det blir ju så mycket roligare då. tur att Sara är med på samma ideér och kommer med ännu fler mattips, vi har ju ingen matsedel lagd för terminen utan plockar bra mat här och där. Kom gärna med barnens önskemål till vår köksmail.

Alltså är det riktigt roligt att börja jobba igen och få laga massor av Viljanmat. Vad är det? Jo jag kallar det så för maten vi lagar skall varje dag ha riktigt bra råvaror och vara varierad och ha fina färger. Just nu har jag inte hunnit skriva in matsedeln för jag har lagat massor av mat denna veckan. Det går före allt. Idag har vi ätit stekta fiskbullar, hemgjort, sådär... men för de nya små kan det betyda mycket att känna igen smaker de första veckorna. Det blev lite mysigt med heminlagd  ättiksgurka, melon, morötter och en kall vitlökssås mm. Ni kan se här på bilderna.

Imorgon fredag skall vi ha en kycklinggryta med smak av ananas, tomat, lök och chili. Den är gjord på svensk kycklingbröstfile. När jag brynte den i ugnen i eftermiddags var det flera som känt dofterna runt huset och undrade NÄR skall vi äta det som doftar så gott, kul. Så är det oftast på Viljan. Hemlagat och vällagat så vill vi ha det och jobbar för varje dag.

Vi letar efter bra råvaror till bästa pris och kan ta vara på extrapriser och tillfällen som kommer, då plocka vi in det så snabbt vi kan på matsedeln. Nästa vecka skall ni få fisksoppa, fläskkarré stekt i skivor, köttfärssås, lax och fiskgratäng till middagar. Känn er hjärtligt välkomna till bords på Viljans förskola, vi syns här snart igen.