Viltveckor

I veckan som gått har vi bjudit på hemlagade Rådjursbiffar med kantarellsås. Så här såg en tallrik ut. Våra matgäster stora som små gillade det verkligen. Broccollisopppan var älskad. Med god varm macka till. Idag fredag har vi haft Crispie Chicken på Viljans vis. Små bitar ren Kycklingfilé med god krydda som ger en krispig yta och väldigt god smak. Ingen tjock mjölig panering alls. Ren mat gillar vi bäst.Jätteroligt att de vågar äta av nya saker.

Nästa vecka på onsdag blir det Älg Gryta vi får se vad de säger om det. Några viltmiddagar ibland är kul och ger en disskussion om svensk mat med barnen. I den kommande veckan blir det flera nya rätter. Raggmunk med stekt rimmat fläsk. Jag får ladda med långärmad tröja när vi steker så det inte sprätter upp. På torsdag skall vi ha Paella, det har vi haft förut och det är populärt. Ris, stora fina räkor, salladskyckling och fin winerkorv mm skall vi ha i den. På fredag skall vi ha Jordärtkocksoppa. Ser ut att bli en kul matlagarvecka :-)

Vi har hittat en bra Msc kaviar. Försöker på alla sätt vi kan att få med miljömärkta produkter i vår mat. Lite av en sport att leta upp dem. För varje låda Krav eller liknande känner vi oss nöjdare och mer trevligt är det att sätta fram maten framför "våra barn"

På måndag ringer vi in beställningen av Julmat. Vi skall ha Julbord med fest för all personal på Hälleberget och Viljan här i huset en kväll i början av december. Och Julbord för barnen och personalen veckan innan jul. Då äter vi på vanliga tider och platser. Vi vill också hälsa de barn från Hälleberget som är här på mellandagarna välkomna ner till vårt hus. Jag tycker det skall bli roligt att träffa er och skall hitta på lite goda maträtter som ni gillar så inte omställningen blir för stor. De stora nya utsvävningarna behöver vi ju inte ha just de dagarna. Sara och jag turas om att jobba så vi finns alltid en av oss på plats alla öppna dagar.

Nu går vi hem och hejar på Sverige i fotbollsmatchen.... och kanske äter lite gott.

/Ragnhild