Vecka 8

Av: 
Köket

Dessa veckor lär vi oss av alla idrottare i OS hur viktigt det är med Teambuilding. På Viljan gör vi likadant. På de första två korten ser ni hur det kan se ut när vi på Viljan har Personalmöte första måndagen i månaden på kvällen. Denna gången blev det lite Italienska godsaker. Vi har det gott ihop och dessa stunderna betyder mycket då vi ses all personal både på Viljan/Stället och Viljan/Hälleberget.

Tusen TACK alla ni som meddelat att era barn var lediga vecka 7. Nu har vi hunnit fixa lite av varje i köket, som tex. att göra hemgjord musli. Denna gången kunde vi också anpassa mängderna med mjölk, grönsaker mm. Så nu blir det ännu mer gott kommande veckor när alla är här.

Den här vecka har vi gjort hemgjorda fiskburgare. Fina Hokifileér var grunden.

Morötter är en storfavorit bland alla barnen, i alla former. Vi köper ekologiska jättegoda morötter från Gotland. Skalar dem här så många vi behöver. Kör dem på lite ånga och värme i ugnen så inte smaken försvinner. Då blir det gott tuggiga och smaken kvar.

Vi har en härlig OS stämning i huset. Heja Sverige som just gått till final i herrhockeyn. Fantastiskt med alla medaljerna som vår land jobbat ihop. Nu fortsätter vi i köket att jobba på för att maten skall kännas som en segermåltid varje dag nästa vecka. Då blir det Hemgjord Vitkålsoppa, Fisk två dagar, Köttfärssås och Kyckling bl.a

Och sist men absolut inte minst, välkommen till de nya barn och föräldrar som nu inskolar sina barn, kul att ni vill vara med och äta och se hur vi har det runt måltiderna.
Ha en skön spännande helg och tack för ännu en rolig vecka med era barn.

/R