Studiedagen 140303

Av: 
Köket

Studiedagen igår blev en riktigt trevlig inspirationsdag för Sara och mig. I några inlägg framöver skall ni få följa med oss ut på stan och titta in i spännande kök. Vi vill visa er hur mycket härlig glad kökskänsla som mötte oss på våra studiebesök. Nu är vi extra laddade att laga god mat och känner att vi har fantastiska kollegor lite här och där. Hoppas att ni också blir glada och känner att ni vill prova nåt nytt smaskigt i vår.

I detta inlägg får ni följa med till Kungälvs Sjukhus kök. Där började jag min köksbana i disken, 15 år gammal. Kul var det och inte dumt med extra sommarlovspengar då. Kommer ihåg att när jag fick första lönen så köpte jag mig en svart skepparkavaj med rött sidenfoder. Den sommaren blev det även en ny cykel. Det var lyx att slippa dela med sju syskon som jag gjort tidigare. Man kan diska sig till mycket.
Kommer ännu ihåg den roliga ruschen inför lunch och middagsdags. Vill hellre glömma när man jobbade sent och stod och fixade kokt tunga som skulle bli pålägg över helgen... Det höll de inte på med nu.

På bilderna kan ni se deras fina stora grytor, avdelningarnas vagnar, kökets utsrustning och deras trevliga kockar. Vi tittar efter vad de använder för kryddor, buljoner och övriga råvaror. I en av de stora grytorna som rörs om med en mekanisk arm höll de på att göra fiskpudding. En kock gjorde pizza. En sak som var spännande var deras receptprogram i datorn som lätt anpassade recepten efter hur många matgäster det var just denna dagen.

Mer om vår dag kommer snart/Ragnhild