Studiedagen, lite mer....

Av: 
Köket

På vår studiedag inne i Göteborg så ställde vi bilen mitt emot Fiskekörkan. Vi gick inte in där denna gång utan över gatan upp mot Haga.
Där hälsade vi på hos Restaurang Solrosen. Fyra bilder är därifrån. De höll på att laga lunchen. Vi fick  titta runt i köket och restaurangen. Se vad de har för råvaror. Speja lite när det kom varor och glädjas med att de verkligen har fullt upp med matgäster, fler och fler uppskattar hemlagad vegetarisk mat och ett skinande rent och fint kök med trevliga kockar. De använder bara helt vegetariska råvaror. Mycket roligt för oss att de bjuder in oss att ta del av hur deras dagar ser ut och hur det fungerar i köket.

Sen blev vi kaffesugna och kom till Cafeét med kringlan på gågatan i Haga. Där de har så jättemycket gott att sälja. Oj vilka smörgåsar mm. Vi tittar och ser vad vi kan ta med oss hem till vår kök. De använder en del råvaror som vi inte brukar men nu skall vi ta in och variera ännu mer. På bilderna ser ni deras diskar med allt fint i utbudet. Tio bilder är därifrån, på de sista ser ni Sara vila benen en stund och smälta intrycken.

Därifrån gick vi vidare till butiken En Deli i Haga med kravmärkt choklad och vegetarisk mat, kan varmt rekomenderas. Här finns massor av mjölkfritt och äggfritt mm. 11 bilder kommer från denna inspirerande butik med en jättevänlig innehavare som ni kan se på första bilden. Hon vet verkligen allt vad som finns i varje rätt och tar sig tid att berätta. Toppen för alla med någon allergi.

Mer om några dagar, trevlig helg!
Ragnhild