Dag av inspiration, lite till.

Av: 
Köket

På vår studiedag nu i mars så åkte jag och Sara på en egen tur runt för att se mer av andras kök och till ett flertal butiker för få matglädje och se vad som finns.
Här får ni se ytterligare bilder på vad vi hittade. Titta gärna in i tidigare inlägg, där hittar ni mer från denna dag.

I Haga i Göteborg finns en härlig doftande kryddbutik. De har även te i massor av sorter. I butiken jobbar en mycket vänlig man som gärna hjälper till. De fem första bilderna är därifrån.

När man går på gågatan i Haga så hittar man en fantastisk specialaffär med olivoljor. Här kan ni på tolv kort se bilder från butiken och innehavaren. När vi kom hade hon hela helgen innan varit på matmässa i Göteborg. Trots detta så visade hon oss runt och guidade och ställde upp på foto. Kul för oss och vi är verkligen tacksamma för så fin service. Hon har även seminarium för mindre grupper på kvällstid. Kan vara en aktivitet att göra med goda vännerna. Man får även i butiken provsmaka och doppa brödbitar i de olika oljorna. Man kan också fylla på sina egna vackra flaskor på plats.

När vi kom till Avenyn var vi i flera affärer med köksprylar. Men vi har blvit lite kräsna. Vill ha riktiga fina hållbara grejer. En liten bra citronpress fick dock följa med hem till förskoleköket. Två kort visar ändå en glad prylvägg.

Tvärs över Avenyn ligger en fin porslinsaffär. Kanske inget för vårt förskolekök med det gav bra vibbar för att duka fint och roligt att se. Två kort härifrån.

Sen blev det en bra stund i bokhandeln. Oj så jättemånga fina kokböcker. Hela väggar fulla. Här kan man verkligen se fina uppläggningar och snygga garnityr.
Vi får gå hem till Viljan och pynta så är det. Två kort.

Efter en sån här dag blev vi såklart hungriga. Vi hade innan bestämt oss för att äta på Restaurang Kometen hos Mannerström på en tvärgata intill Avenyn. Riktigt fin husmanskost. En Kalvsnitzel och en Skrejtorsk provade vi denna gång. Kan bara säga att vi var mer än nöjda med maten. Herr Mannerström själv gick mysigt runt bland sina gäster och småpratade med många. Men vad är ett bra matställe utan sina kockar... Vi fick även ta del av deras kök och träffa kockarna. Det var jätteroligt och trevliga var de.

Så blev vår studiedag, vi fick en annorlunda dag. Möjlighet att prata med varandra utan att någon av oss springer runt kökshörnet under tiden. Vad talade vi om då. Haha  mat såklart hela tiden. Så skall vi går hem till köket och göra... Titta de har köpt in den buljongen.... Kul att de också alla har dessa grejer som vi har.... Men vad står här, det kan ju vi ha också, det måste vi prova... osv.
Så nu planerar vi maten för resten av våren, påskluncher, studiebesöken och alla roliga andra dagar som kommer.

Nu gör jag som på Oscarsgalan....Tack för att ni tagit er tid alla läsa och titta vad vi haft för oss. Tack Sara för jättetrevligt sällskap.
Tack till Petter och Vesna som ger oss möjlighet att genomföra det vi hittar på.
På återseende/Ragnhild