Tjhooo i köket

Hej och välkomna alla nya barn och föräldrar och välkomna tillbaka alla som gick här i våras med.

Nu kan man lätt säga att vi haft tjhooo i Viljans kök. Massor av varor har kommit hem varje vecka sen öppningsdagen och vi fyller på med ett fint gott färskt bassortiment i våra förrådshyllor. Både Sara och jag är laddade och fulla av ideér till goda luncher i höst.

Vi försöker lägga upp matsedel för två veckor i taget. Den mest aktuella lite mer utförlig och sen försöker jag fylla med med mera på den näst kommande innan vecka är slut när vi vet lite mera.

På Viljan lägger vi inte matsedel för hela hösten på en gång utan tar några veckor i taget. Vi kan på så sätt ta vara på många extrapriser och plocka in sånt som är aktuellt för denna årstiden. Vi har väldigt gott samarbete med Servera i Halmstad som tar emot våra matbeställningar. Eva som jobbar där är en fröjd att ha som säljare, vi pratar bra med varandra om vad vi har på gång i huset och vad vi önskar till bästa pris. Många nya rätter kan därför komma snabbt efter en ideé vid vårt skrivbord.

Eftersom ni är så bra på att meddela oss när barnen är lediga så kan vi också lagat ill så precis rätt mängd som det går varje dag. Då kan det hända att vi räknat med fyra lådor fisk, sen går många iväg på skolavslutning... och då lagar har vi fått lite extra fisk i frysen och hittar på något gott av det en dag inom kort. Detta var inte ironiskt, vi tycker ni är toppenbra på att säga till. Skriver det här för att få även de nya föräldrarna att hänga på. Säg till på era avd om ni vet att barnen skall vara lediga, så får vi nästan alltid helt nylagad mat och inga frysar fulla med restmat. Särskilt om ni har allergibarn. Då vill vi gärna att ni alltid mailar även direkt till köket på Viljan om de är sjuka eller lediga. Adressen är koket@forskolanviljan.se  Vi kollar av vid halv nio varje morgon, sen kör vi igång med matlagningen.

Nu har vi haft några veckor med lite "känna igen sig mat" för de minsta nya. Hoppas att starten gått fint i matsalarna på Viljan och Hälleberget. Vi försöker att ha varierad, färgglad och nyttig mat varje dag. Ni är mycket välkomna att höra av er till samma adress om om ni har funderingar, åsikter eller önskningar om maten. koket@forskolanvilajn.se

Nu skall ni snart få många inlägg att läsa här, först skall vi ta lite helg och laga go mat till familj och vänner. Sen på måndag är det personalmöte på kvällen, de skall få nåt gott såklart så de håller sig pigga på kvällen. Fast först kommer barnens mat, alltid. Så om det dröjer någon dag med ny läsning här så vet ni vad vi har för oss. Lagar mat för fullt till de ca 150 personer i vår närhet i förskolans hus som nästan alltid är härligt hungriga, tre gånger om dagen. Trevlig helg!

/Ragnhild