Politiker på besök

Av: 
Vesna

Häromdagen var Niclas Palmqvist från Utvecklingspartiet på besök på Viljan. Det var mycket uppfriskande att prata med en politiker som faktiskt är intresserad och insatt in förskolans värld. Han ville besöka oss för att få en inblick i hur vi arbetar med barn med särskilda behov. Hur ser det ut i verkligheten?

Vi hade bra samtal och jag hoppas att de förbättringar vi diskuterade kan bli verklighet inom en snar framtid.

Att sätta in resurser tidigt i förskolan är en investering inte bara i barnet, utan i hela barngruppen och i arbetslaget. Det är också en investering inför barnens skolgång.

Så här skrev Niclas om besöket på sin fb sida:

Lite reflektioner från gårdagen. Igår tillbringade jag först två timmar tillsammans med Vesna på Viljans förskola för att få en bild över hur man arbetar där och vilka utmaningar de står inför. Dessa utmaningar är inte unika för en privat förskola utan de finns även inom det offentliga. Blev uppriktigt förvånad över andelen killar som jobbade där, blev bedrövad över hur svårt det är att få ekonomisk hjälp när man har barn med särskilda behov i barngrupperna. Jag fick även en inblick i den pedagogik som ligger till grund för deras arbete med barnen och jag blev imponerad av det jag hörde och såg. Harmoniska barn och en trygg personal det var känslan jag fick. Tack Vesna för att jag fick möjligheten att komma förbi och hälsa på.