Julen varar ju till påska

Av: 
Köket

Nu är julen över i vårt hus och snart dags för sportlovtid. Men jag har ett fint julminne som jag vill dela till er.

Jag hade förmånen att äta julbord inne i centrala Göteborg på "Privata Rum" som drivs av Håkan Thörnström med familj. När man som jag passerat 60 år har man hunnit med att äta en del julbord i många olika slags miljöer. Mina upplevelser har varit blandade för julborden och lika mycket för mysigheten och servicen runt omkring. Kanske uppskattar man ännu mer runt omkring när man själv jobbar i kök. Ögonen dras till dukarna, snyggt lagda under faten. Vackra blomsterfat. Snygga gröna kvistar och ljus som brinner vackert.

Detta var ett av de allra bästa jag varit på och kan rekommendera varmt till er alla. Kanske dock utan barn med för det var en ganska lugn känsla i rummen.

Första intrycket var en fin krans på ytterdörren och sen när man hängt av sig kappan, en VARM skön hall med levande ljus. Vackert inredd och deras egen glögg som serverades HET. Vi kom in till stan en bra stund innan och hann med en promenad runt området så vi var lite småfrusna. Då satt glöggen exakt på rätt ställe. Ett vänlig välkomnande gjorde att man såg fram emot mera direkt. Snygg dukning, fint vackert julpynt nästan överallt men smakfullt. Mycket i grönt och vitt med rejäla vita ljus.

Maten var helt underbar, många sorter men att de fyllde på med nya fat hela tiden och inte hade några kladdiga uppläggningar kändes bra. Utbudet var varierat och tex. lutfisken lagades till bara till dig med kort varsel till kockarna som jobbade diskret i ett hörn vid spisen, synligt. Köttbullarna stektes efter hand och var heta nylagade. Alla i vårt sällskap hittade sina favoriter och alla njöt vi för fullt.

Servicen perfekt av avkopplade trevliga servitörer. Inte en enda gång behövde vi hälla upp dricka ur flaskan framför oss. Dem kom med etiketten exakt mot oss varje gång den sattes till baka. Och vilken hemgjors must de hade. Jag provade bla. fläder med citron. Jättegod!!! Servetten hängde hopvikt på stolsryggen varje gång du hämtat mat. Det är kul att se att allt funkar perfekt. Och ändå inte hutlöst dyrt, vi tyckte det var värt var enda krona.

Kan inte berätta om allt. Säger bara GÅ DIT! om ni ändå tänkt äta julbord. Nu funderar jag på vilket ställe som jag skall prova nästa jul... har några ideer på gång. Varsågod här kommer bilder på hur det var. Säger än en gång STORT tack till personalen, alla inräknade för att de gjorde att vi fick en toppen inledning av julhelgen. Snart skall jag ut igen och testa en annan bra krog, man måste ju få inspiration för Restaurang Viljans kök :-)

Innan vi slutar... snart är det ju sportlov i skolorna. Om ert barn inte kommer att vara på förskolan, säg väldigt gärna till på avdelningarna, både på Viljan Hälleberget och Viljan Stället. Det känns bra att försöka lagom mycket mat varje dag. Säg att det blir 3 barn mindre på varje avd. Det blir 27 barn mindre varje dag. En trevlig vecka önskar jag er alla

/Ragnhild