Uppåt i köket

Nu är våren här, påskmaten är passerad. Vad kommer då?

Vi planerar för Förskolans dag i maj. Det är en fest för alla i husen, stora och små barn, föräldrar och personal.
Snart kommer inbjudan.

I början av juni är det dags för Stora Barnens önskemiddag. Vi har nyss fått in deras fina teckningar med önskemålen nedskrivna på.
Nu skall vi få ihop det till en meny, det skall bli kul. Återkommer med resultatet senare.

Sen har vi flera stora studiebesök med middag på eftermiddagarna i april-maj. De kommer från Studium i Göteborg.

Vi försöker hålla noga kolla på vilken mat vi äter, hur mycket är krav och ekologiskt. Priser mm. Med hjälp av statistik från vår leverantör kan vi stolt berätta att vi ligger på 34 % Ekologiskt och Krav för året 2014.

Vi har ökat för varje år och ser fram emot ett ännu bättre resultat 2015. Vill ni se mer om detta och jämföra kan ni gå in på
en sida som heter " Ekologiskt i offentlig storhushåll 2013"  Där finns massor av fakta i ämnet. Spännande att läsa hur kommunerna runt om oss och i hela Sverige har sin målsättning och att vi redan passerat de flesta av dem. Men går det bra vill vi ha mer så vi jobbar på Viljan.

Igår hade vi Pommes till lunch. Det har vi kanske två ggr per år. Vilken lycka för barnen och personalen. Vi köper riktigt fina, svensktillverkade. De innehåller bara svensk potatis, rapsolja och lite druvsocker. Räfflade och håller sig hela och fina även om man rör lite i dem. Till dessa hade vi stekt kyckling, Saras smarriga hemgjorda tzatsiki, fetaost och grönsaker.

I baljan som vi lägger restmat var det igår mindre äm 0,5 cm matrester. Övriga dagar är det ca max 1,5 cm. Vi kollar dagligen vid alla målen.
Barnen är otroligt duktiga, särskilt de större att ta en mängd de orkar med. Vi pratar mycket med dem om det. Jag har skrivit om det förut här. Men det är verkligen värt att berömma dem för detta. Stora som små. Annars slänger vi ju ut matpengarna i burken. Tala gärna med dem hemma och hälsa från mig att jag är JÄTTE stolt och att bambapersonalen kommer att bli lyckliga när de börjar i skolan.

Trevlig helg i flishögen önskar jag er alla, det är ju utedag på söndag. Kram Ragnhild