Dags för paj, med lax, räkor och ost

Av: 
Köket

Nu känns det lite ljusare på dagarna och det var dags för en laxpaj till lunch. Vi steker hela sidor av laxfilé i ugnen, låter den svalna och plockar i bitar. Gör en god ostsås med räkor och díll. Tillsätter ägg och häller i de färdigköpta pajskalen. Så skapade vi en vardags succé. De allra flesta tyckte det var toppen, kul. 28 st pajer gick åt inom ett par timmar. Och då är de ca 30 cm i diameter. Alltså skall vi prova fler nya rätter under våren.

En annan dag förra veckan serverades det en älsklingsrätt, ugnstekt kyckling med färsk rosmarin. Tänk att färska örter gör så jättemycket till smaken. Tycker ni det är för mycket med en hel kruka eller liknade att köpa, varför inte göra dubbelt så mycket sås som man behöver på en gång och kryddorna går åt och frysa in. Så sparas tid en annan dag.

Vill passa på att berätta för er föräldrar att vi varje dag har fått in önskemål på mat från era barn i vår idélåda. Helt underbara teckningar och även text som vi ser som stor kärlek. Nu skall många av rätterna i på matsedeln inom kort.

Dags att köra hem på vackra vintervägar uppe i skogen där jag bor och snacka lite med tuppen och hönorna som flyttade in i höstas. Och fundera på vilken mat vi skall ha vecka 5 och 6 och ...... måste ju se på Sveriges Mästerkock och se andra laga mat, glädjas och bli lite förskräckt. Får se om vi hittar en favorit att heja på inom kort. Joel och jag.

Kram på er och glöm inte äta semlor/Ragnhild