Dagens rätt: Fiskgryta
Idag den 27 januari tyckte vi att en fiskgryta kunde vara gott. Här kommer ingredienserna: Hokifilé, morötter, fänkål, röd paprika, koncentrerad apelsinjuice, champinjoner, gul lök, tomatpuré, matgrädde, vitlök, dill, persilja, smör, vetemjöl och mjölk till såsen, vitt matlagningsvin, lite färdig fiskfond och färsk timjan. Förbered allt var för sig i lämpliga storlekar på bitarna och blanda ner allt i en lagom cremig vit sås. salta och peppra. På bilderna ser ni den gräddiga varianten och den gluten och mjölkfria som har samma grönsaker mm fast en bas av mixade färska tomater och reds av med maizena. Fänkålen fräser vi upp i små bitar i olja tills den blir gyllengul. Fisken ångas i ugnen till den blir helt klar, ca 10 min. Går jättebra att frysa in till matlådor till jobbet :-) /Ragnhild
Taggar
- Ateljen (34)
- Ateljén (1)
- Restaurang Viljan (140)
- Vesnas blogg (71)
Arkiv
- oktober 2020 (1)
- november 2018 (1)
- augusti 2018 (2)
- juli 2018 (1)
- juni 2018 (2)
- maj 2018 (1)
- april 2018 (2)
- mars 2018 (4)
- februari 2018 (2)
- januari 2018 (2)