13 juni 2016

Av: 
Köket

Igår måndag den 13 juni var det studiedag i huset. Då passade vi köket på att åka på en inspirationsdag på utflykt. Det är väldigt sällan vi äter ihop och hinner prata med varandra utan att någon samtidigt springer runt hörnet och kör en diskback. Vi äter i två hus och slutar olika tider på eftermiddagarna. Så det känns lyxigt att åka bil och ha det roligt ihop. Joel, Noomi vår fantastiska praktikant som varit hos oss några månader och kommer att fortsätta till hösten.

Vi bestämde oss för att börja med en kaffe på berget vid Getskär, bara för att det gick var möjligt att sitta där och umgås. Tänka på vad vi gjort under våren och skratta åt sånt som gått snett. Komma på att hua vad mycket disk vi fixat under läsåret och vilka underbara ungar som går på vår förskola och äter så bra.

Vi åkte vidare och det blev färjan till Käringön, där vi gick runt ön i strålande sol. Restaurang besöket som vi sett fram emot var stängt.... så det blev en snitzel på pizzerian i Ellös. Men vad gör det, vi fick uppleva underbar mat doft på Käringön, i fiskaffären höll de på att koka kräftor, den doften tar vi med hit och fortsätter med matlagningen i vårt fina kök. Tack Vesna för att du låter oss andas och njuta av varandra och komma på mycket nytt som vi vill genomföra här på Viljan nästa läsår. Nu kör vi så det ryker fram till semesterstängningen./Ragnhild