Kökets studiedag i augusti

Av: 
Köket

Denna studiedagen använde vi för att besöka en restaurang i Amhult i Torslanda. De öppnade här i april 2016. Har tidigare på ett par ställen i Göteborg och Mölndal. Vi fick mycket trevlig guidning av Angelica. Fick titta in i deras varumottagning som tar emot 15-17 varuvagnar tre gånger i veckan från Martin & Servera samma leveratör som vi har. Där ställer chauffören själv in varorna oftast klockan 4 -5 på morgonen i ett låst kylrum som ligger i anslutning till leverans avd och köks lokalerna. Varje avd tex. kallskänk, varmkök, catering mm tar sen själv hand om sina varor för rätt placering. 

Vi fick se deras torrförråd, kylar och köksutrustning. De säljer även portionsförpackade middagar och hade ett särskilt riktigt kallt rum för enbart packning av denna maten. 

I butiken fanns verkligen massor av ost och delikatess sorter att köpa med sig. För att inte tala om korvutbudet. Känns som vi måste ordna en korvfest för att få testa lite, eller kanske är det hemma hos er just den festen skall bli :-) 

Sen provåt vi deras lunch med varmrätten serverad och en rikig buffe med grönsaker i en fin kyl låda i koppar. Riktigt gott var det och kan rekommenderas. 

Vi fick många ideér för Viljans mat och matsalar med oss hem. Men borta bra men hemma bäst, nu fortsätter vi laga mat i vårt allra bästa kök, köket på Viljan. 

/Ragnhild