Våra bloggar har flyttat in i en app. Blogginläggen nedan är del av vårt bloggarkiv.

Arkiv: september 2012

Köket

Grytan i onsdags gick hem hos barnen. Den gjordes på fin skinkstek. En favorit i repris, vi har den kanske 1-2 ggr per termin. Tänkte berätta lite vad jag hade i såsen.

Köket

Nu är biljetter beställda till Serveras stora matmässa i Göteborg i oktober. Denna gång är det i Lisebergshallen den 9 oktober. Där brukar jag hitta inspiration, träffa vår innesäljare och andra av våra leverntörer samt provsmaka kommande goda varor som era barn sen kommer att få på Viljan. Det brukar även vara bra att passa på och beställa julmat, vi vill ju ha det bästa till det bästa priset :-) Kan bli korv och bröd till mellanmål den dagen för era barn. Nu skall jag noga läsa vad de har att erbjuda till fin-fina priser, ni skall få ta del av vad det blir här senare.

Köket

Idag är det torsdag och alla Viljanbarnen har ätit risgrynsgröt till frukost. Roligt att höra..."Det är gröt idag!!!!" och se deras blickar när de får en hel långpanna risgrynsgröt på buffébordet. Och att det finns fler långpannor varma i ugnen. Fast det är gröt ungefär 3 dagar i veckan är det mycket populärt.

Vi brukar ha havregryn oftast, manna gryn och risgryn däremellan. Och så yougurt. Skall också börja med rågflingegröt snart på prov. Då startar vi med ett par skålar och någon annan gröt bredvid så att barnen kan välja.

Köket

Förra veckan (37) hade vi stekta revbenspjäll på menyn. De var marinerade med rapsolja, riven citron, färsk rosmarin mm. Detta var i barnens smak, 20 kg nystekta gick åt på en timma. Det var roligt att se att även de små gillade att plocka med dem och äta bra. Till dessa serverades potatismos. Här ser ni några bilder på hur de såg ut. Glazen blir lite mörk och kryddig efter att de stekt sakta en lååååång stund i ugnen. Kan ju va ett gott alternativ till fredagsmys i höst. Vi syns här igen nu under veckan.

Vesna

I två års tid har jag letat tomt runt omkring Kungälv för att starta upp en ny verksamhet, så när Björkåsgården dök upp blev jag nyfiken. Jag fastnade för den rejäla tegelbyggnaden och det fantastiska ljusinsläppet på övervåningen. Under hösten kommer vi riva väggar för att öppna upp och anpassa lokalen till förskola. Utöver det är det mycket målning som gäller för att fräscha upp.

Köket

Här är några bilder från maten idag, fredag den 7 september.

Potatiskaka.

Fisk med paprikor,  morötter och bönor.

Kokta rödbetor, frästa med lite smör.

På återseende /Ragnhild 

Köket

Idag är det fredag, veckan har gått fort. Denna veckan märks det att de nyinskolade barnen har börjat äta. Trevligt att ni nya föräldrar är med och ser hur det går till runt matsituationen. Välkomna till bords! Kul när alla snart är på plats.