Våra bloggar har flyttat in i en app. Blogginläggen nedan är del av vårt bloggarkiv.

Arkiv: december 2012

Köket

Nu närmar vi oss jul även när det gäller maten och köket.

Vi har firat lucia och jag vill passa på att tacka för den fina julklappen från er föräldrar och barn..

Personalen har haft en kväll med julmys. Det var en kväll med god mat, många skratt och mycket julstämning. Tack all personal i huset för allt trevligt vi haft ihop under året. Det är alltid roligt att gå till jobbet och röja runt och veta att ni finns i närheten. Och se er och barnen genom fönstret. Och se hur ni äter upp nästan allt varje dag, fast jag lagar till mer och mer mat :-)

Köket

För några dagar sen så bjöd Axel in sin vänner här till sin avslutningsmiddag. Hans egen önskemiddag innan han flyttar. Vi brukar ha en gemensam middag på våren för alla Björnbärsbarnen som flyttar till skolan men varför inte ha en till, Axel skall ju inte missa det.

Vi hade planerat ihop några dagar innan och nu var det dags för tillagning. Han önskade sig några olika rätter. Här ser ni några bilder när Axel gör grillspett på kycklingfilé. Dukar fint och fixar en extramysig lunch för sina kompisar. Lycka till i framtiden Axel, hoppas att vi ses.

Vesna

Kungälvs kommun är vänort med staden Perrano i Italien och i början på december var en delegation i Sverige på besök. Jag blev väldigt glad när kommunens representanter valde att komma till Viljan för studiebesök på en förskola. Då mina föräldrar kommer från forna Jugoslavien kändes det nästan som hemma med dessa högljudda, härliga, spontana och nyfikna italienare. Förutom Viljans arbetssätt och våra miljöer var de nyfikna på hur samarbetet och bidragen fungerar mellan en kommun och en fristående verksamhet.