Våra bloggar har flyttat in i en app. Blogginläggen nedan är del av vårt bloggarkiv.

Arkiv: november 2013

Köket

I veckan som gått har vi bjudit på äkta hantverk, alldeles nystekt fisk. Miljömärkt torskfilé. Det är lite pyssel att skära, panera och hinna steka till alla. Det måste få ta sin tid i pannan och hinna puttra lite i smöret. Det skall komma den rätta doften av fisken och ytan skall bli lite knaprig och guldbrun. Till den goda fisken fixade Sara fina citronklyftor,  snygga citronklyftor gillar även barnen.

Vesna

Till veckans bokcirkel fick föräldrna prova på  dessa läckerheter som jag misstänker kommer dyka upp på Viljans julmys för personalen nästa vecka ....=)
 

Köket

Det är roligt med färgglad mat och mat med rena smaker. Denna veckan har köket åter haft ett samarbete med de större barnen. Vi har talat med dem om att det skall bli ÄlgGryta till lunch och undrat om de vill vara med och titta på köttet innan och under tiden det lagas till. Lukta och se på färgen. Sen undrade vi om de ville göra bordet lite fint med nåt med skogen eller älganknytning. Björnbärsbarnen ville gärna vara med om detta och kunde hämta lite pynt i skogen nästa gång de gick på promenad..

Köket

I veckan som gått har vi bjudit på hemlagade Rådjursbiffar med kantarellsås. Så här såg en tallrik ut. Våra matgäster stora som små gillade det verkligen. Broccollisopppan var älskad. Med god varm macka till. Idag fredag har vi haft Crispie Chicken på Viljans vis. Små bitar ren Kycklingfilé med god krydda som ger en krispig yta och väldigt god smak. Ingen tjock mjölig panering alls. Ren mat gillar vi bäst.Jätteroligt att de vågar äta av nya saker.

Köket

När vi hittar så köper vi svensk frukt, denna vecka är det päron  från Österlen. Med på bilden är min gamle tomte som jag fick av ett barn 1987, nu har han kommit fram igen och lite närmare jul får han sin luva och senare lite tillbehör... undrar vad det är för några iår :-)

Vi kommer också att prova en ny potatissort. Även de nya kommer skalade eftersom vi inte har grönsaksrum i köket. De nya kommer från Laholm och första leverans med dem kommer på måndag. Vi skall ju ha fina potatisar till de hemgjorda rådjursbiffarna med gräddsås på tisdag.

Köket

Tack alla föräldrar för att ni meddelat att ert barn skall vara ledigt, ni är ovanligt många iår.
Vi har nu kunnat använda olika goda saker ur frysen och avd har fått olika sorters mat. Tack för att ni har hört av er så att vi kunnat beställa rätt mängd på mjölk mm denna veckan.

Och hur tänker vi kring detta, jo vi vill ordna ett par extra goda middagar inom kort med satsning på vilt.