Våra bloggar har flyttat in i en app. Blogginläggen nedan är del av vårt bloggarkiv.

Arkiv: september 2014

Köket

Nu är det verkligen fullt av barn i huset. Det innebär för oss i köket att vi möta av lite undrande ögon på väg till blåbärsborden, pratglada lingonbarn som stolt öser upp massor av mat. Kloka smultronbarn som dukar själva och vet exakt hur allt skall stå på borden och även vad det mesta heter. Sen kommer Björnbärsbarnen som vill diskutera mat, tar för sig av allt med gott humör medan de pratar med kompisen. Äter upp allt på tallriken, dukar av och tackar för maten.

Vesna

Häromdagen var Niclas Palmqvist från Utvecklingspartiet på besök på Viljan. Det var mycket uppfriskande att prata med en politiker som faktiskt är intresserad och insatt in förskolans värld. Han ville besöka oss för att få en inblick i hur vi arbetar med barn med särskilda behov. Hur ser det ut i verkligheten?

Vi hade bra samtal och jag hoppas att de förbättringar vi diskuterade kan bli verklighet inom en snar framtid.

Vesna

När Chef och Ledarskap sökte förskolechefer som tagit strid uppåt mot neddragningar i förskolan var det inte många som hörde av sig. Så då ställde jag upp. Det har ju ändå varit en ständig kamp för barns rätt till en kvalitativ pedagogisk verksamhet mot kommunens budget i balans. För min del hoppas jag att jag slipper kämpa för varje krona de närmaste fyra åren.

Nedan följer hela artikeln.
 

 

Hennes nätverk har fått kommunen att backa