Våra bloggar har flyttat in i en app. Blogginläggen nedan är del av vårt bloggarkiv.

Arkiv: januari 2016

Köket

Idag den 27 januari tyckte vi att en fiskgryta kunde vara gott. Här kommer ingredienserna: Hokifilé, morötter, fänkål, röd paprika, koncentrerad apelsinjuice, champinjoner, gul lök, tomatpuré, matgrädde, vitlök, dill, persilja, smör, vetemjöl och mjölk till såsen, vitt matlagningsvin, lite färdig fiskfond och färsk timjan. Förbered allt var för sig i lämpliga storlekar på bitarna och blanda ner allt i en lagom cremig vit sås. salta och peppra.

Köket

God morgon, så här ser det ut idag i vårt kök och matsal. Fräscha grönsaker till Fiskgrytan imorgon och en god frukost till alla i huset.

Idag skall vi ha rotmos och köttkorv. Kålrötter som är väl ompysslade och ugnstekta med olivolja och salt och sen mixade för att behålla smak och näring. Nu skall vi göra ett gott potatismos med eko mjölk och eko riktigt smör.

Köket

För några veckor sen var Kungälvs kommuns miljökontor på besök, de kommer några ggr per år. Allt utan anmärkning. Vi har ett jättebra samarbete och de är välkomna till Viljans kök./Ragnhild

Köket

Nu känns det lite ljusare på dagarna och det var dags för en laxpaj till lunch. Vi steker hela sidor av laxfilé i ugnen, låter den svalna och plockar i bitar. Gör en god ostsås med räkor och díll. Tillsätter ägg och häller i de färdigköpta pajskalen. Så skapade vi en vardags succé. De allra flesta tyckte det var toppen, kul. 28 st pajer gick åt inom ett par timmar. Och då är de ca 30 cm i diameter. Alltså skall vi prova fler nya rätter under våren.

Köket

Gott Nytt År önskar köket alla barn, föräldrar och alla övriga kära personer i husen. Idag den 8 januari snöar det tätt utanför fönstret men ljuset har hållit sig ända till runt fyra på eftermiddagen. Innan vi börjar med mer vårmat äter vi lite gott vi har i frysen. Vi har skickat in beställningar och väntar in massor av god mat inom kort. Alla avd kanske inte får samma alla dagar i den kommande veckan.