Våra bloggar har flyttat in i en app. Blogginläggen nedan är del av vårt bloggarkiv.

Arkiv: februari 2017

Köket

Idag har vi haft hemlagat Dillkött till lunch. Härligt svenskt Kravmärkt kött 25,5 kg som puttrade i drygt 2 timmar igår. Tänkte ta bild av den färdiga rätten också men det gick inte, innan vi hann blinka stod där 10 tomma uppläggningsfat, skrapade. Det var en av de tradtionella maträtter vi vill ge barnen några gånger varje termin. Mycket nya influenser blir det ändå men det känns rätt att de skall veta vad de gamla svenska rätterna är för något. Känna doften av när det tillagas och  även våga smaka när någon annan också bjuder dem på liknande rätter. 
/Ragnhild

AteljenS

Det här är material som vi använde oss av förra veckan i Ateljén:

Tapetklister, tidningspapper, sandfärg, flaskfärg, vattenfärg, pastellkritor, vaxkritor, kolkritor, blyertspennor. färgpennor, tuschpennor, smältlim, skollim, limstift, kartong, papper, äggkartonger, toarullar, tyg, tråd, garn, magneter, pasta, piprensare, sugrör, paljetter, plastögon, träpinnar, bubbelplast, ull, såpa, tejp, ståltråd, ballonger, silvertejp, maskeringstejp, aluminiumfolie, lera, vatten.....

Köket

Nu en ännu godare ketchup i vårt skåp. Vi tittar hela tiden efter mer goda varor till världens härligaste barn. Alltså ALLA barn.

Vi i köket vill önska er som skall vara lediga nästa vecka ettt riktigt härligt lov. Har ni inte sagt till om ledigheten är det bråttom nu. Säg till på era avdelningar NU så tar vi hem lagom mycket mjölk, bröd och frukt mm. Tack för det. Vi andra skall ha det gott här på förskolan.

/Ragnhild

Köket

Vi får nyhetsbreven från Livsmedelsverket till vår kök. Iblad flera per dag.
Förutom alla nya förordningar för EU, olämpliga livsmedel och kontroller så finns även sådana här möten som vi senare läser om vad de kom fram till.

Kopierat från ett nyhetsbrev:

Vintermötet

Idag torsdag 2 februari är det dags för det sjätte årliga Vintermötet. Ett forum för utbyte av information, kunskap och dialog mellan Livsmedelsverket och livsmedelsbranschen.