Våra bloggar har flyttat in i en app. Blogginläggen nedan är del av vårt bloggarkiv.

Arkiv: juni 2017

Köket

Tack så jättemycket för en underbar vår med alla härliga barn och personal. Så mycket kärlek man får varje dag av er ALLA i husen. Det är få förunnat att ha det så på jobbet.

Stort grattis till vår kock Joel och hans sambo Christina som fick en väldans söt dotter för en vecka sen. Nu får Joel gotta sig hemma under sommaren och sen kommer han att vara på Lingonet under hösten. Det kommer att gå toppenbra för han är en så lugn, rolig och härlig person. Jag vill inte släppa honom helt, behöver vi vikarie i köket skall han få komma till oss igen.

Köket

I maj firade vi Förskolans dag. Det är alltid förväntan och fest här på Viljan och det blev en kul kväll. Tack alla föräldrar som kom.
Några bilder från buffé bordet.

/R

Köket

Som traditionen erbjuder så får de stora barnen som nu skall lämna Viljan önska sig rätter till en önskemiddag.

Här kommer några bilder därifrån.

AteljenS

Det händer spännande saker i vår utemiljö och några Björnbärsbarn fick i uppdrag att skapa en portal in till Trollskogen. Vi funderade och planerade hur den skulle se ut och kom fram till att måla bokstäver på en lång planka. Bokstäverna fick olika färger och bokstaven O gjorde vi till ett trollansikte. Sen funderade vi på hur de som inte kan läsa bokstäver ska veta att det är här trollskogen börjar. -Vi gör troll som sitter lite här och där, då förstår alla!

AteljenS

På vår fortbildningsdag fick pedagogerna prova på att skapa av tidningspapper. Vad kan dina händer skapa av det här materialet?

Vi ser ett värde i att vi vuxna skaffar oss erfarenheter av olika material så vi lättare kan vara med och stötta barnen i deras kunskapande processer. Vi vill vidga vårt kunnande i de hundra språken som Reggio Emilia talar om.

Det blev en kreativ stund på dagen med koncentration, glädje, frustration, nya nyfikenhetsfrågor, berättande, och samarbete.