Våra bloggar har flyttat in i en app. Blogginläggen nedan är del av vårt bloggarkiv.

Arkiv: februari 2013

Vesna

Vill du utvecklas i din föräldraroll? Känner du att du fastnat i invanda mönster? Vill du ha fler verktyg att stärka ditt barns självkänsla? Vill du bolla dina tankar och funderingar kring begrepp som kompetens, samarbete, ansvar, gränser, makt och det vuxna ledarskapet med andra föräldrar? Nu har du chansen när vi startar vår första bokcirkel kring Jesper Juuls bok Ditt kompetenta barn.

Köket

Igår åt vi kalops med potatis, rödbetor och gurka. Jag hann med att ta ett kort på ev av köttpaketen. Och tänkte ta ett till på den färdiglagade maten. Men det gick inte för den försvann totalt, 15 kg med mumsig sås. När man tänker på barnens åldrar så är det lite häftigt och jätteroligt. Även personalen skall få bra mat, de är ju stamgäster. Husmanskost är favoritmat hos oss. Så nu går jag här och planerar in nästa kötträtt. Det skall bli Biff Stroganoff troligen i nästa vecka.

Köket

Vill göra ett inlägg angående den pågående köttdebatten i media.

Vesna

Igår var pedagogerna på Stället helt lyriska då de fått hem ullen de hade beställt i massa olika färger. De tyckte det skulle bli så spännande att jobba med materialet tillsammans med barnen.

Vesna

Dagarna innan julafton får jag, och mina kollegor som driver fristående verksamheter, info per mail om att kommunstyrelsen den 19 dec vid sittande bord tagit beslut om den största besparingen på förskolan på flera år. Hela 4 milj. ska sparas genom att minska bidraget för 15-tim barn med hela 20%!

Vesna

Det hela började med att Gunvor uppmärksammande en utställning i Ale som vi gick på när den kom till Kungälv och Mimers Hus. Ulrik, som då skrev sin c-uppstats på högskolan i Borås, kom i kontakt med Ida Lagander som var ansvarig för projektet Kan själv!. Ulrik berättade om utställningen för sin lärare Mats Andersson. Mats frågade om Ida ville vara gästföreläsare i en uppdragsutbildning där jag också är gästföreläsare. På ett möte träffade jag Ida och tycke uppstod.

Köket

Nu är det fredag och veckan har haft klös kan man säga, en sån vecka då man fått bekänna färg och ha humöret på topp.

Diskmaskinen stannade... inte kul men vi hade varmvatten :-) Så det fixade sig trots att tiden gick lite för fort. Det har inte varit några problem alls med den sen vi startade upp Viljan så den fick väl lov att vara lite trött ett par dagar. Den har ju jobbat på bra i flera år nu. Sen kom en vänlig serviceman och bytte ut nåt med datastyrningen och vi kunde njuta av ljudet av vår diskmaskin igen.