Väkommen till Förskolan Viljan
- här växer både vuxna och barn

Förskolan Viljan är en fristående verksamhet som drivs av Vesnas Förskolor i Kungälv AB. Vårt framgångsrecept är pedagoger som får utvecklas och utmanas i en dynamisk organisation som anpassas efter verksamheten. I denna miljö växer och utvecklas både vuxna och barn såväl som individer och som grupp. 

Vår utgångspunkt är läroplanen för förskolan (Lpfö 98/10). Vi inspireras av Reggio Emilia filosofin och dess tro på det kompetenta barnet som vi stärker med ett coachande förhållningssätt och kryddar med tankar från både Jesper Juul och Kaj Pollak. Ytterligare två kryddor är vårt tillagningskök, där all mat lagas från grunden, och vår unika utegård där vi har valt bort cyklar, gungor och rutschkanor till förmån för flödande kreativitet och fantasi.

Oavsett om du vill ställa ditt barn i kö, om du vill bli en framtida kollega eller om du vill komma på studiebesök, boka föreläsning eller studiedag så är du välkommen att ta kontakt med oss.

Vi ser fram emot att höra från dig,

Vesna Birkedahl och alla härliga Viljor

 

Idag fick vi återbesök av den japanska forskaren Aiko Oshiro som studerar det svenska förskolesystemet.

Kan vi inte göra så där med ull igen? Ett barn får syn på ullen och något vi tovade för länge sedan. Hon visar med händerna sina minnen av ulltovning. 

För tio år sedan sadlade personalvetaren Vesna Birkedahl om till förskolechef.

I januari hörde Förskolepodden av sig och ville göra ett avsnitt om organisationens betydelse för kvaliteten i förskolan. Då hela Viljan 2.0 handlar om detta hade jag mycket att säga.